تعرفه گمرکی واردات مواد شیمیایی

تعرفه-گمرکی-واردات-مواد-شیمیایی

تعرفه گمرکی واردات میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای واردات کالا میباشد .تعرفه به نوعی معیار رقمی و عددی گفته میشود که برای شناسایی کالا و تعیین جایگاه آن در مرحله ترخیص در گمرک به کار میرود. به عبارتی تعرفه، مالیات یا عوارض بر کالاهایی میباشد که مابین کشور ها مبادله میشود .کشور ایران پس از جزیزه باهاما در جایگاه دوم رتبه بندی کشورهایی که بالاترین تعرفه ها را دارند قرار دارد. واردات مواد شیمیایی مطابق با اولویت بندی های مشخصی به کشور صورت میپذیرد.

وجوهی که در گمرک از کالاهای وارداتی دریافت میشود به دو دسته حقوق و عوارض تقسیم میشوند:

حقوق که به نوعی مالیات غیر مستقیم میباشد و عوارض شامل هزینه هایی است که در قبال انجام خدماتی مانند تخلیه و بارگیری ، آزمایشگاه ، استاندارد و انبارداری وصول میشود .

تعرفه گمرکی واردات 99

مفعوم تعرفه گمرکی واردات چیست؟

به طور کلی تعرفه های واردات همان مالیات و عوارضی است که دولت ها به دلایل حمایتی ،مالی یا ترکیب این دو میباشد که اصطلاحا Customs Duties نیز نامیده میشود. اگر تعرفه گمرکی بر اساس ارزش کالا درفت شود . در این صورت تعرفه ارزشی نامیده میشود که با روش های مختلفی محاسبه و دریافت میشود.

به طور کلی حقوق و عوارض توسط گمرک وصول میشود اما هزینه ها توسط سازمان هایی که خدمات را ارائه میدهند مانند سازمان بنادر که در بنادر است یا انبارهای عمومی که در گمرکات داخلی قرار دارند و همچنین سازمان ملی استاندارد دریافت میشود.

تعرفه های مستقل و قراردادی

تعرفه گمرکی واردات میتواند براساس مقام وضع کننده به تعرفه وارداتی مستقل یا قراردادی تقسیم شوند . تعرفه مستقل به صورت یک طرفه و با توجه به حفاظت و توجهات ملی شکل میگیرد اما تعرفه قراردادی با توجه به دو یا چند قرارداد معین و چند جانبه شکل گرفته است .

تعرفه های واحد و مرکب

در تعرفه های وارداتی مرکب ،کالاهای مختلف وارداتی به شکل خاصی دسته بندی شده اند که در این حالت برای هر دسته یا طبقه یا هر نوع کالا ماخذ هایی تعیین شده است .

تعرفه وارداتی واحد برای انواع کالاهای وارداتی ماخذ تعیین میشود

تعرفه های عمومی یا ترجیهی

تعرفه های وارداتی بر اساس ماهیت خود به دو دسته عمومی یا ترجیهی طبقه بندی میشوند تعرفه های عمومی برای تمام کالاها و محصولات یکسان است .که در این حالت مبدا کالای وارداتی به کشور هیچ اثری بر روی حقوق وارداتی ندارد اما در تعرفه های ترجیحی ،تعرفه برای برخی کشور های مبدا کمتر محاسبه میشود .

برای دانلود لیست تعرفه گمرکی سال 99 اینجا کلیک کنید.

برای دانلود لیست تعرفه گمرکی واردات در مقابل صادرات 99 اینجا کلیک کنید.

حقوق ورودی تعریف شده در بند ح قانون امور گمرکی شامل دو قسمت میباشد:

  • حقوق گمرکی که برای تمامی کالا ها بنا بر تصویب مجلس به میزان 4 درصد در نظر گرفته شده است
  • سود بازرگانی که دولت تعیین میکند

علاوه بر این مالیات و عوارض دیگری نیز محاسبه میشود که شامل 8 درصد از مالیات ارزش افزوده ، 4 درصد از کالاهای فرهنگی و 5 درصد از مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی به عنوان هلال احمر بسته به نوع کالا و متناسب با نوع و حجم /ان از واردات کالا وصول میگردد.

چرا حقوق ورودی کالاهای مختلف با یکدیگر متفاوت است ؟

معیار های مختلفی برای تعرفه گذاری بر کالاها وجود دارد که گاها پیچیده و بنا به قانون کشورهای مختلف متفاوت هستند. یکی از مهمترین معیار هایی که در کشور ما بر روی حقوق ورودی کالاها تاثیر میگذارد میزان تولید داخلی ان کالا در کشور میباشد . بر این اساس به منظور حمایت از تولید داخلی و کالای تولید ایران تعرفه واردات کالاهایی که در داخل کشور تولید میشود بالاتر است تا در رقابت قیمتی در داخل کشور تولید کننده داخلی منفعت بیشتری ببرد. و اگر کالای وارداتی تولید داخلی نداشته باشد به دلیل برطرف شدن نیاز مردم با کمترین هزینه ممکن این کالا ها تعرفه پایین تری دارند .

شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر لیست مواد شیمیایی وارداتی به کشور ایران را مطالعه بفرمایید .

WCO چیست ؟

WCO نام اختصاری سازمانی بین دولتی است که با نام World Customs Organization در بلژیک تاسیس شده است.

WCO و تعرفه گمرکی واردات

این سازمان که به عنوان سازمان جهانی گمرک مشهور میباشد در زمینه رده بندی و ارزش گذاری بر روی کالا ها فعالیت میکند و از سامانه ی هماهنگ شده کالا ها یعنی تعرفه گمرکی یا HS code پشتیبانی میکند. تمامی کشور هایی که از wco تبعیت میکنند از سیستم تعرفه HS کد استفاده میکنند .

اولویت بندی تعرفه های واردات گمرکی کالاها

بر اساس سیاست های دولت و به منظور جلوگیری از خروج ارز از کشور ،دولت کالا ها را بر اساس معیارهایی اولویت بندی کرده است : این اولویت بندی شامل سه بخش میباشد :

اولویت تعرفه گمرکی واردات

  • کالاهای اولویت 1

این دسته از کالا ها ، کالاهای اساسی هستند که میتوان آن ها را با ارز دولتی به کشور وارد کرد .

  • کالاهای اولویت 2

این دسته از کالا غیر اساسی هسستند و میتوان انها را با پروانه صادراتی یا ارز نیمایی به کشور وارد کرد .

  • کالاهای اولویت 4

ورود کالاهای با اولویت 4 به کشور ممنوع میباشد .

واردات مواد شیمیایی نیز طبق این اولیت بندی ها به کشور صورت میپذیرد.

اشتراک این مقاله

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن