کاربرد اسید بوریک در کشاورزی

کاربرد اسید بوریک در کشاورزی

اسید بوریک و نمک‌های بورات سدیم آن، مواد فعال در محصولات آفت‌کشی هستند که به‌عنوان حشره‌کش، کنه‌کش، جلبک‌کش، علف‌کش و قارچ‌کش استفاده می‌شوند. این ترکیبات به طور طبیعی در سنگ ها، خاک، گیاهان و آب به عنوان اشکالی از عنصر طبیعی بور وجود دارند. به دلیل کمبود مواد مغذی، گیاهان دچار بیماری می‌شوند و رشد نمی کنند. فراهم کردن شرایط ایده آل برای رشد و تقویت محصولات کشاورزی دشوار است و برای جبران کبود مواد مغذی گیاهان می توان از این ماده استفاده کرد. اثرات استفاده از اسید بوریک در کشاورزی عبارتند از:

  • تقویت ایمنی محصولات باغی
  • کمک به تشکیل فراوان تخمدان های گیاه
  • اطمینان از برداشت خوب حتی در فصول خشک
  • طعم توت ها و سبزیجات را بهبود می بخشد

 

فواید اسید بوریک برای گیاهان

استفاده از این ماده در کشاورزی و باغبانی بسیار مفید است. در صورت استفاده صحیح از این ترکیب، نتایج زیر را به همراه دارد:

  • تشکیل ریشه های جدید را تحریک می کند.
  • تولید کلروفیل را بهبود می بخشد.
  • تعداد تخمدان ها را افزایش می دهد.
  • سطح قند میوه ها را افزایش می دهد.

با داشتن مقدار کافی بور، محصولات باغی بسیار کمتر از بیماری ها رنج می برند. استفاده صحیح از محلول بور، از ایجاد باکتریوز و پوسیدگی جلوگیری و همچنین آفات خطرناک باغ را دفع می کند.

کاربرد اسید بوریک برای گیاهان

علائم کمبود بور

افزودن بور به خاک در موارد زیر ضروری است:

  • محصولات زراعی باغبانی ضعیف رشد می کنند و تخمدان ناچیز می دهند.
  • رگه ها روی برگ های جوان کمرنگ می شوند و لکه های زرد ظاهر می شوند.
  • پوست درخت خشک می شود و روی شاخه ها می میرد.
  • با کمبود بور، میوه ها، سبزیجات و محصولات باغی اغلب تغییر شکل می دهند. 

 

روش های استفاده از اسید بوریک برای محصولات باغی و سبزیجات

چندین کاربرد اصلی برای پودر بور در کشاورزی وجود دارد. در ادامه هر یک از این کاربرد ها شرح داده خواهد شد.

  1. خیساندن بذر: برای اینکه بذرها سریعتر جوانه بزنند، می توان آن را حتی قبل از انتقال به زمین در محلول بور نگه داشت. برای انجام این کار در یک لیتر آب فقط 2 گرم اسید رقیق می شود.
  2. کشت خاک: کمی قبل از کاشت محصولات باغی، می توانید از محلول بور در بستر استفاده کنید. برای انجام این عمل، 2 گرم ماده در هر لیتر کافی است.
  3. برای گیاهان در حال رشد، اغلب از تغذیه برگی استفاده می شود، دوز در هر لیتر آب 1 گرم اسید است. توصیه می شود برای باغ این عمل را سه بار، قبل از گلدهی و در طول دوره باردهی انجام دهید.
  4. آبیاری در ریشه. بسته به میزان شدت کمبود بور، 1تا 2 گرم در هر لیتر آب مصرف می شود.

 

کود دهی گیاهان با اسید بوریک

هر گونه محصول باغی به استفاده متوسط ​​از بور پاسخ مثبت می دهد. اما برخی از گیاهان به مواد معدنی بیشتر، و برخی دیگر کمتر نیاز دارند.

 

چه گیاهانی را می توان با اسید بوریک اسپری کرد

سبزیجات و میوه جات بسته به میزان نیاز به بور به 3 گروه تقسیم می شوند که عبارتند از:

  •   برای چغندر، کلم و درختان شمعدانی، تغذیه تا 3 بار در طول فصل در امتداد جوانه های متورم، در امتداد تخمدان و در طول باردهی انجام می شود.
  •   میزان استفاده از محلول بور برای بوته های توت، بیشتر سبزیجات و درختان میوه هسته دار، متوسط ​​نیاز است. در این محصولات تغذیه دو بار در ابتدای گلدهی انجام می شود.
  •   محصولاتی مانند سیب زمینی، توت فرنگی، حبوبات نیاز کمی به این ترکیب دارند. معمولاً استفاده از محلول‌های مبتنی بر اسید بوریک در این محصولات فقط در هنگام علائم کمبود استفاده می شود.
  •   برای محصولات با تقاضای کم برای بور، کود دهی را می توان 1 بار قبل از کاشت در خاک اعمال کرد.

 

نحوه رقیق کردن اسید بوریک برای سمپاشی گیاه

بور یک ویژگی خاص دارد، نمی توان آن را در آب سرد حل کرد. برای مخلوط کردن محلول، مایع را تا دمای حدود 80 درجه سانتیگراد گرم می کنند. برای راحتی، هنگام انتخاب دوز، می توانید از جدول استفاده از اسید بوریک برای گیاهان استفاده کنید:

 

محصول میزان مصرف (در هر 10 لیتر آب)
کلم 10g
سیب زمینی 5 g
چغندر و گوجه فرنگی 10 g
توت فرنگی، توت، انگور فرنگی 5 g
گیلاس، سیب، گلابی 10-20 g

 

کود دهی سبزیجات با اسید بوریک

توصیه ها برای استفاده از بور برای محصولات سبزی و میوه بسیار مشابه است. اما نیازهای گیاه ممکن است کمی متفاوت باشد.

 

نحوه استفاده برای تغذیه نهال

لقاح با اسید بوریک برای گیاهان را می توان در مرحله نهال در طول دوره رشد فعال انجام داد. به خصوص گوجه فرنگی که به کمبود یک ماده حساس است، به چنین تغذیه ای نیاز دارد. نحوه استفاده روی نهال‌ها، 1 گرم پودر بوریک در یک لیتر آب گرم هم زده، سپس مایع خنک شده با برگ های نهال اسپری می شود.

 

نحوه استفاده در محصولات کشاورزی

گوجه فرنگی و خیار

گوجه فرنگی و خیار به بور نیاز دارند. برای اولین بار، شما باید محصولات را قبل از گلدهی، سپس در طول تشکیل تخمدان ها و دوباره در طول رسیدن میوه ها تغذیه کنید. برای گوجه فرنگی، حدود 10 گرم اسید در یک سطل حل می شود، برای خیار فقط 5 گرم.

کاربرد اسید بوریک برای گوجه فرنگی

سیب زمینی

با کمبود مواد معدنی، قسمت‌های بالای محصول زرد می‌شوند، دمبرگ‌ها شکننده و قرمز می‌شوند، ریشه کندتر رشد می‌کند و احتمال ابتلا به قارچ‌ها بیشتر است. هنگامی که علائم هشدار دهنده ظاهر، استفاده از اسید بوریک توصیه می شود، 6 گرم پودر در یک سطل حل شود. برای پیشگیری، غده ها را می توان حتی در مرحله نهال فرآوری کرد. سیب زمینی ها با محلول قوی اسپری می شوند، برای تولید محلول اسید بوریک، تا 15 گرم از این ماده در یک سطل آب ریخته می شود. برای هر کیلوگرم محصول ، حدود 50 میلی لیتر محلول باید استفاده شود.

 

چغندر

بدلیل استفاده ناکافی از بور، چغندر از فوموز رنج می برد. ابتدا لکه های قهوه ای با لکه های سیاه در مرکز روی برگ‌های ظاهر می شود و سپس محصول ریشه از داخل پوسیده می شود. دانه های چغندر حتی قبل از کاشت به مدت 10 ساعت در اسید بوریک خیس می شوند، تنها 1 گرم از این ماده در یک لیتر مایع رقیق می شود. پس از انتقال به زمین، محلول پاشی با اسید بوریک در مرحله برگ پنجم انجام می شود، غلظت آن طبق معمول حدود 5 گرم برای یک سطل آب استفاده می شود.

 

کلم

کلم به کمبود بور با ظاهر گل آذین های شیشه ای و سرهای توخالی، واکنش نشان می دهد. این محصول تغییر شکل داده و طعم تلخی به خود می گیرد. استفاده از اسید بوریک برای کلم در 3 مرحله انجام می شود. در هنگام جوانه زدن، در هنگام گلدهی در مرحله پنجمین برگ و در هنگام رسیدن سرها سمپاشی می شوند. برای استفاده از محلول، 2.5 گرم از ماده را به یک سطل آب اضافه کنید.

کاربرد اسید بوریک برای کلم

 

فلفل، بادمجان

اگر مقدار کافی بور در خاک وجود نداشته باشد، فلفل ها و بادمجان ها، رشد نمی کنند و می توانند گل ها و تخمدان ها را بریزند. در طول فصل رشد سه بار این محصولات را کود دهی کنید:

  •  هنگام تشکیل جوانه ها؛
  • پس از 10 روز، در طول گلدهی؛
  • در مرحله بلوغ

در یک لیتر آب، بیش از 1 گرم پودر هم زده نمی شود، محلول هم برای استفاده ریشه و هم برای سمپاشی مناسب است. بهتر است سم پاشی بر روی برگ انجام شود.

 

گلابی و درخت سیب

با علائم زیر می توانید متوجه شوید که درختان میوه فاقد بور هستند:

  • برگ ها تغییر شکل داده و ضخیم می شوند.
  • رگ ها تیره می شوند و “پنجره ای” می شوند.
  • گل سرخ های عجیب و غریب از برگ های کوچک در انتهای شاخه ها ظاهر می شود.
  • نوک درختان شروع به از بین رفتن می کنند.استفاده از اسید بوریک در باغبانی نه تنها کمیت را افزایش می دهد، بلکه کیفیت میوه ها را نیز افزایش می دهد، به ویژه کیفیت نگهداری آنها را طولانی می‌کند.

در گلابی، در برابر پس زمینه کمبود بور، ممکن است حفره ها و لکه های قشری روی میوه ها ظاهر شود، در درخت سیب مناطق قهوه ای وجود دارد که از نظر ساختار شبیه چوب پنبه است. برای رفع کمبود ماده معدنی، سم پاشی به دو روش برای درختان میوه انجام می شود:

  • در ابتدای گلدهی؛
  • 10 روز پس از اولین اسپری

کاربرد اسید بوریک برای سیب

 

نتیجه گیری

رشد گلدهی و رشد میوه به شدت به میزان اسید بوریک وابسته است. در درمان گیاهان با اسید بوریک، باید توجه ویژه ای به تغذیه در مرحله تخمدان شود. نتیجه مطلوب درمان گیاهان توسط این ترکیب با استفاده از سمپاشی به دست می آید، آبیاری در ریشه کمتر موثر است. برای سمپاشی، از محلول بوریک خالص بدون افزودن اجزای دیگر استفاده کنید. برای بیشتر محصولات نسبت استفاده اسید بوریک 1 گرم ماده در هر لیتر است.

 

اشتراک این مقاله

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن