استئارات چیست؟ بررسی انواع استئارات فلزی

استئارات چیست

استئارات های فلزی ترکیباتی از اسیدهای چرب با زنجیره بلند همراه با فلزات با ظرفیت های مختلف هستند. مهم‌ترین استئارات های فلزی، از نظر کمیت، استئارات های فلزی آلومینیوم، کلسیم و منیزیم است. مهمترین خواص استئارات عبارتند از:

خواص کاربرد
روانکاری صنایع پلاستیک و پلیمر
ویژگی های جداسازی صنایع قالب سازی
اب گریزی صنایع ساختمانی و شوینده ها
مهار کف صنایع نفت و گاز
اثر تثبیت کننده لوازم آرایشی و بهداشتی

کاربرد استئارات

 

کاربرد استئارات در صنعت پلاستیک

از استئارات های فلزی عمدتاً به عنوان جاذب اسید، روان کننده و عامل آزاد کننده استفاده می شود. این ماده در صنعت پلاستیک، به طور فزاینده ای در پردازش پلاستیک مذاب اهمیت پیدا می کند. علاوه بر بهینه سازی تولید، استفاده از استئارات های فلزی به پردازنده پلاستیک و مواد پلیمری اجازه می دهد تا محصولات نهایی را با سطوح صاف‌تر و اصطکاک پایین تر تولید کند. استئارات های فلزی عمدتاً از مواد خام آلی تولید می شوند بنابراین هنگامی که در معرض دمای بیش از حد بالا قرار می گیرد، تغییر رنگ پیدا می کند و دچار تنزل می شود.

کاربرد استئارات در صنایع پلاستیک

 

صنعت دارو سازی و محصولات آرایشی

به دلیل خاصیت روان کنندگی و رهاسازی فوق العاده استئارات و اثر تیکسوتروپیک(سیال غیرنیوتونی وابسته به زمان) و ظرفیت آنها برای ژل شدن، این ماده در صنعت داروسازی و آرایشی استفاده می شود. خاصیت روان کنندگی و آزاد کنندگی این ترکیبات در هنگام آماده سازی دراژه و پرس قرص استفاده می شود، در حالی که ظرفیت ژل شدن آنها نیز در تولید کمک می‌کند. خواص آبگریز استئارات های فلزی در محصولات داروسازی و آرایشی به صورت پودر از جذب آب و در نتیجه تشکیل آگلومراها جلوگیری می کند. علاوه بر این، استئارات‌های فلزی در شامپو، خط چشم، رژ لب، لوسیون‌های محافظ آفتاب، پمادها، پودرهای بدن و پا استفاده می‌شوند.

کاربرد استئارات در لوازم آرایشی

 

سایر کاربردها:

  •  استئارات های فلزی مانع از جذب آب پودرهای جامد لباسشویی و مواد شوینده می شوند.
  •  به عنوان عوامل ضد جوش و عوامل آزاد کننده کپک استفاده می شوند.
  •  در صنعت نساجی از استئارات فلزی برای خشک کردن اشباع و به عنوان عوامل آنتی استاتیک استفاده می شود.
  •  در صنعت جوهر چاپ از استئارات فلزی به عنوان حجم دهنده وکمک های تعلیق برای سایر افزودنی ها مانند رنگدانه ها و همچنین به عنوان روان کننده و عامل رهاسازی استفاده می کنند.

انواع استئارات فلزی

انواع استئارات فلزی شامل استئارات کلسیم، روی، منیزیم، آلومینیوم و استئارات لیتیوم و استئارات سدیم است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

استئارات کلسیم

استئارات کلسیم از نظر فیزیولوژیکی بی خطر شناخته می شود و در چند سال گذشته اهمیت فزاینده ای پیدا کرده است. این ماده در اکثر حلال ها نامحلول است. هنگامی که در ترکیبات آروماتیک، هیدروکربن‌های کلردار یا روغن ها و موم های گیاهی و معدنی تحت حرارت قرار می گیرد فقط کمی حل می شود. کاربرد های استئارات کلسیم عبارت است از :

  • روان کننده
  • عامل آزاد کننده قالب
  • جاذب اسید در صنعت پلاستیک
  • در صنعت داروسازی و آرایشی به عنوان یک افزودنی ضد تشکیل برای پودرها و گرانول ها و به عنوان یک ماده کمکی برای متراکم کردن قرص
  • در صنعت ساختمان از آن به عنوان عامل آبگریز برای مهار جذب رطوبت از سیمان و حفظ مصالح ساختمانی استفاده می شود.

استئارات کلسیم در تولید سیمان

 

استئارات کلسیم برای کاربردهای PE و PP  در فیلم و فیبر

گرید های خاص استئارات کلسیم، طراحی شده با خلوص بالا و شاخص فیلتراسیون پایین، به ویژه برای استفاده به عنوان روبنده های اسید / روان کننده ها در پلی اتیلن و پلی پروپیلن فیلم و الیاف برنامه های کاربردی که در آن اکسترودر بسیار ظریف است، مناسب هستند. شاخص فیلتراسیون پایین با به حداقل رساندن افزایش فشار برگشتی در اکسترودر مرتبط است.

استئارات روی

استئارات روی در حلال های قطبی نامحلول است، اما در ترکیبات آروماتیک و کلردار با حرارت دادن حل می‌شود. حوزه‌های اصلی کاربرد این ترکیب صنایع پلاستیک و لاستیک است که در آنجا به عنوان روان کننده استفاده می‌شود و به راحتی قابل ترکیب است. استئارات روی به ‌عنوان یک جاذب اسید و کمک به پردازش کاربردهای پلی الفین عمل می‌کند. صنعت رنگ و پوشش از استئارات روی برای تعلیق رنگدانه و برای بهبود آسیاب‌پذیری استفاده می‌کند. صنعت ساختمان از استئارات روی ته‌ نشین شده به ‌عنوان عامل آبگریز برای گچ‌ها استفاده می‌کند.

استئارات روی

 

استئارات منیزیم

مانند استئارات کلسیم، استئارات منیزیم تقریباً در حلال های معمولی نامحلول است. از استئارات منیزیم برای بهبود نگهداری کرم ها و محصولات مومی نیمه سفت و همچنین تولید واکس استفاده می شود. از آنجایی که این ترکیب از نظر فیزیولوژیکی بی خطر است، در صنایع آرایشی و بهداشتی و دارویی نیز استفاده می شود. استئارات منیزیم خاصیت جریان آزاد را بهبود می بخشد و به عنوان عوامل ضد انباشتگی به پودرها اضافه می شود. یکی از کاربردهای اصلی استئارات منیزیم به عنوان مکمل قرص در اشکال دارویی است. استئارات های منیزیم  به عنوان روان کننده و مواد آزاد کننده برای پردازش ترموپلاستیک ها و ترموست استفاده می شوند.

استئارات منیزیم

 

استئارات آلومینیوم

استئارات های آلومینیوم سه ترکیب ممکن از آلومینیوم با اسیدهای چرب است که با فرآیند رسوب تولید می‌شوند. این ترکیبات به عنوان آلومینیوم مونو، دی یا تری استئارات شناخته می شود که خواص آنها از نظر فیزیکی مانند نقطه ذوب، اسید چرب آزاد و به ویژه خواص ژل شدن با یکدیگر متفاوت است. روغن هایی با ویسکوزیته کم به بهترین وجه توسط تری و دی استئارات آلومینیوم غلیظ می شود، در حالی که روغن‌های بسیار چسبناک هنگام ترکیب با دی یا مونو استئارات آلومینیوم ژل سفت تری تشکیل می دهند.

استئارات لیتیوم

استئارات لیتیوم به طور گسترده برای غلیظ کردن روغن های طبیعی و مصنوعی و کمک به افزایش نقطه ذوب و انعطاف پذیری موم ها و پارافین های میکرو کریستالی استفاده می شود. این ترکیب همچنین در تولید قالب‌های فلزی سبک وزن نیز استفاده می شوند. مزیت استئارات های لیتیوم با طول زنجیره اسیدهای چرب طولانی، حداقل باقی مانده پس از تصفیه حرارتی است.

خرید استئارت لیتیوم با بهترین کیفیت از پتروکیمیا

کاربرد استئارات لیتیوم در غلیظ کردن روغن

 

استئارات سدیم

کاربردهای احتمالی این محصولات به عنوان مثال روانکاری و هسته زایی در طول پردازش ترموپلاستیک ها است. استئارات های سدیم عمدتاً به عنوان عوامل آبگریز برای گچ های ساختمانی استفاده می‌شود که در آن پراکندگی، همگن است.

 

نتیجه گیری

خاصیت روان کنندگی، رهاسازی و همچنین آب گریزی از ویژگی های تمام استئارات های فلزی است. استئارات های فلزی با شکل ظاهری پودری خشک، به دلیل نقطه ذوب نسبتا بالا، نسبت به سایر روان کننده ها کاربرد بیشتری دارند. استئارات کلسیم، استئارات منیزیم و استئارات روی دارای اثرات تثبیت کننده و کمک کننده به پردازش در طیف گسترده ای از پلاستیک و پلیمر ها هستند. در ترموپلاستیک ها از استئارات های آلومینیوم و منیزیم به عنوان بازدارنده کف برای سوسپانسیون های مختلف استفاده می شود.

اشتراک این مقاله

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن