اسید سالیسیلیک برای پوست

اسید سالیسیلیک برای پوست

شاید برخی از افراد با شنیدن نام اسید در برخی از محصولات مراقبت از پوست از مصرف آن منصرف شوند. اما جالب است بدانید تمامی اسیدها برای پوست مضر نیستند و حضور آنها در مقادیر مناسب در فرمولاسیون محصولات مراقبت شخصی می تواند در درمان مشکلات پوستی موثر باشد. یک عنصر مهم و کلیدی در محصولات مراقبت از پوست، اسید سالیسیلیک است که در کنار فواید عالی برای پوست به کاهش التهابات و درمان آکنه نیز کمک می کند. این ماده عصاره ای از برگ درخت بید است که به عنوان لایه بردار شیمیایی و یک بتا هیدروکسی اسید شناخته می شود. اگر به شیوه ی صحیح مصرف شود بهترین درمان برای جوش، آکنه و لک های صورت است. در ادامه در مورد کاربردها، فواید و عوارض اسید سالیسیلیک برای پوست مطالعه خواهید کرد.

اسید سالیسیلیک چیست؟

این ماده یک اسید هیدروکسی از مشتقات آسپرین است و در دو نوع آلفا و بتا وجود دارد. دلیل استفاده از این ماده در محصولات مراقبت از پوست، توانایی باز کردن منافذ پوست و تمیز کردن آنها است. نوع آلفا معمولا روی سطح پوست کار می کند، اما نوع بتا به عمق منافذ نفوذ می کند و برای مدت طولانی تری اثر بخشی دارد. این ماده در غلظت های بالا به عنوان یک لایه بردار برای درمان آکنه، جای جوش، لکه های سنی و ملاسما استفاده می شود.

کاربردهای اسید سالیسیلیک برای پوست:

این ماده یکی از قوی ترین ترکیبات برای از بین بردن آکنه، جوش های سرسیاه و سر سفید است. به عنوان یک لایه بردار قوی به عمق پوست نفوذ و با منشا مشکلات مبارزه می کند؛ همچنین از قرمزی و از التهاب پوست جلوگیری می کند. در ادامه با سایر کاربردهای این ماده برای پوست آشنا خواهید شد.

درمان آکنه و حذف سلول های مرده:

منشا جوش های سرسیاه را می توان سلول های مرده و چربی که در منافذ پوست گیر افتاده اند، دانست. از کاربردهای اسید سالیسیلیک برای پوست، می توان به جلوگیری از به دام افتادن سلول های مرده در منافذ اشاره کرد.

کاربرد اسید سالیسیلیک در درمان جوش و آکنه

این ماده با باز کردن منافذ و حذف سلول های مرده باعث درمان آکنه می شود. همچنین با حذف سلول های مرده، ظاهر پوست بهتر و شفاف تر خواهد شد.

جلوگیری از التهاب:

این ماده دارای خاصیت ضد التهابی است و به کاهش تورم و قرمزی کمک می کند. همچنین دارای خاصیت ضد میکروبی است و می تواند باکتری هایی که باعث ایجاد آکنه می شوند را از بین ببرد.

کاهش تجمع چربی:

از دیگر کاربردهای اسید سالیسیلیک برای پوست می توان به کاهش تجمع چربی اشاره کرد. این ماده محلول در روغن است و منافذ را لایه برداری می کند. با نفوذ به زیر چربی ها و پوست های مرده به پاکسازی عمیق پوست کمک می کند و از تولید چربی اضافی جلوگیری می کند.

درمان لک:

این ماده برای درمان لک های بارداری یا لک های ناشی از افزایش سن نیز مناسب است. این ماده با باز کردن منافذ و شکستن پیوندهای بین سلول های مرده می تواند به تجزیه چربی ها، سموم و لک ها کمک کند.

اسید سالیسیلیک برای جوش سرسیاه:

یکی از دلایل رایج ایجاد جوش های سرسیاه، تولید بیش از حد روغن داخل و اطراف فولیکول مو است. سلول های مرده پوست که با چربی اضافی لایه لایه و با کثیفی ها حبس می شوند، روغن را به دام می اندازند و با رشد باکتری ها باعث ایجاد جوش های سرسیاه می شوند. این اسید سلول های مرده را به یکدیگر می چسباند و به خروج روغن کمک می کند. همچنین این ماده در عمق فولیکول ها برای تنظیم تولید چربی، کاهش ترشح سبوم و حذف باکتری ها عالی عمل می کند.

زمان و نحوه استفاده از اسید سالیسیلیک برای پوست:

برای اعمال این دارو، ابتدا پوست را با یک شوینده ملایم بشویید و مقدار کمی از آن را روی ناحیه مورد نظر بمالید و ماساژ دهید. معمولا مدت زمان مصرف این دارو بر طبق نظر پزشک، بین یک الی سه بار در روز است. معمولا مشاهده اثر بخشی آن نیز شش هفته است و اگر در طی این مدت تغییری ایجاد نشود بهتر است به پزشک مراجعه کنید. استفاده روزانه از این ماده به نوع محصولی که انتخاب می کنید بستگی دارد، برخی از محصولات حاوی این ماده برای مصرف روزانه مناسب هستند.

فواید اسید سالیسیلیک برای پوست صورت:

از جمله فواید این ماده می توان به پاکسازی پوست، درمان آکنه، جلوگیری از ایجاد جوش در آینده و پیری پوست اشاره کرد.

مضرات و عوارض جانبی:

تمام پوست ها به تمامی ترکیبات واکنش مثبتی نشان نمی دهند، این ماده نیز استثنا نیست. شایع ترین عوارض جانبی این ماده شامل تحریک، قرمزی، خشکی و پوسته پوسته شدن پوست است. سایر علائم آلرژیک نیز شامل تورم، کهیر و سوزش است. این ماده به طور کلی بی خطر است اما ممکن است زمانی که برای اولین بار مصرف می شود، پوست را تحریک کند. می تواند روغن و چربی پوست را بیش از حد از بین ببرد و باعث خشکی و تحریک پوست شود. از دیگر عوارض جانبی این ماده می توان به سوزش، خارش و لایه برداری بیش از حد پوست اشاره کرد. این ماده در پوست های خشک و حساس باعث التهاب می شود. در زمان استفاده از این ماده لازم است از ضد آفتاب استفاده کنید زیرا این محصول می تواند باعث بروز حساسیت پوست به نور خورشید شود.

علائم استفاده بیش از حد از اسید سالیسیلیک:

خشکی پوست، تحریک و قرمزی، التهاب و گرمی پوست است.

اقدامات احتیاطی:

کودکان به دلیل پوست حساس و نازک تری که دارند ممکن است بیشتر در معرض تحریک باشند. برخی از دارو ها با این ماده تداخل دارویی دارند. مسمومیت با این ماده نادر است اما غیر ممکن نیست. برای جلوگیری از خطرات احتمالی این ماده را در منطقه ی وسیعی از پوست و مدت زمان طولانی استفاده نکنید. در صورت بروز علائمی مانند بی حالی، سردرد، گیجی، حالت تهوع، اسهال و استفراغ مصرف آن را متوقف کنید.

آیا درمان آکنه با اسید سالیسیلیک باعث پیری پوست می شود؟

پیری زودرس پوست معمولا ناشی از آسیب نور خورشید به پوست است. اشعه ماوراء بنفش به الاستین پوست حمله می کند و پوست را پوک و شل می کند. این ماده به خودی خود باعث پیری پوست نمی شود اما میتواند باعث ایجاد حساسیت پوست به نور شود.

کاربرد اسید سالیسیلیک در درمان پیری زودرس

در نتیجه احتمال آسیب پوست توسطه اشعه خورشید را افزایش می دهد. به همین دلیل در زمان استفاد از محصولات حاوی این ماده از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.

جمع بندی:

در این مقاله با کاربردهای اسید سالیسیلیک برای پوست آشنا شدید. این ماده یک اسید مفید و موثر در بیشتر محصولات مراقبت از پوست است و می تواند با خواصی که دارد به درمان آکنه، انواع جوش و لک کمک کند. می توانید برای خرید اسید سالیسیلیک با قیمت مناسب و کیفیت عالی با کارشناسان واحد فروش شرکت پترو کیمیا تماس بگیرید.

اشتراک این مقاله

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن