کاربرد اسید سولفامیک به عنوان پاک کننده و رسوب زدا

اسید سولفامیک به عنوان پاک کننده و رسوب زدا

وجود رسوبات در تجهیزات صنعتی و حتی خانگی باعث بروز عوارض جبران ناپذیری می شود. یکی از ترکیباتی که به طور ایمن و قوی می تواند رسوبات را از تجهیزات و غیره پاک کند، اسید سولفامیک است. این اسید یک عامل بسیار کارآمد برای رسوب زدایی است، که برای تمیز کردن لوازم خانگی، تجهیزات صنعتی و عامل تمیز کننده اسیدی، بیشتر روی سرامیک ها و فلزات استفاده می شود. همچنین در خانه ها، به عنوان رسوب زدا در مواد شوینده و پاک کننده استفاده می شود. این اسید در حذف رسوبات معدنی، از تجهیزات صنعتی و ماشین آلات تجاری بسیار موثر است. این ماده جایگزینی برای اسید هیدروکلریک به منظور از بین بردن زنگ زدگی است. در ادامه کاربرد اسید سولفامیک به عنوان پاک کننده و رسوب زدا را بررسی می کنیم.

اسید سولفامیک چیست؟

اسید سولفامیک به شکل یک جامد کریستالی سفید رنگ، پایدار و غیر رطوبت گیر است. به عنوان یک اسید معدنی قوی به صورت تجاری از اوره و اسید سولفوریک دوده تولید می شود. این اسید دارای ظرفیت انحلال در مقیاس است. به همین دلیل برای حذف رسوب از بویلرها، برج های خنک کننده، مبدل های حرارتی، کندانسورها و طیف وسیعی از سیستم های گرمایشی و سرمایشی استفاده می شود.

کاربرد اسید سولفامیک به عنوان پاک کننده و رسوب زدا در صنعت

در واقع با حذف این رسوبات، کارایی سیستم ها و تجهیزات افزایش می یابد.

کاربردهای اسید سولفامیک:

این ماده کاربردهای بسیاری از جمله:

  • رسوب زدا و پاک کننده (برای حذف زنگ زدگی، محلول 10 تا 20 درصد استفاده می کنند.)
  • حذف دوغاب اضافی روی کاشی ها
  • پاک کننده و رسوب زدا برای تجهیزات لبنی (شیر دوش خط لوله)
  • پاک کننده و رسوب زدا تجهیزات آبجو سازی
  • تولید رنگ و رنگدانه
  • تهیه علف کش
  • منعقد کننده رزین های اوره فرمالدئید
  • مواد تشکیل دهنده در رساناهای اطفاء حریق
  • صنعت خمیر و کاغذ

دارد. در ادامه برخی از کاربردهای آن را بررسی می کنیم.

سایر کاربردها:

این اسید در تثبیت کلر در استخرهای شنا و برج های خنک کننده، آبکاری، پالایش الکتریکی و سولفاته کردن ترکیبات آلی استفاده می شود.

صنعت کاغذ و خمیر کاغذ:

این ترکیب از تخریب پالپ به دلیل درجه حرارت در مرحله کلر و هیدروکلراید جلوگیری می کند. با این کار می تواند در دمای بالاتر و pH پایین تر بدون از دست دادن استحکام سفید شود.

ساخت رنگ و رنگدانه:

این اسید نیتریدهای اضافی مورد استفاده در واکنش های دیازوتیزاسیون در تولید مواد رنگی و رنگدانه ها را حذف می کند. نیتریدها در صورت حضور آب در فرایند پساب می تواند با استفاده از این اسید حذف شود.

کاربرد اسید سولفامیک به عنوان پاک کننده و رسوب زدا:

این ماده یک رسوب زدای عالی است و برای تمیزکاری انواع تجهیزات صنعتی و لوازم خانگی استفاده می شود. از این ماده برای تمیز کردن دیگ ها، مبدل های حرارتی، کندانسورها و رسوب زدایی توالت ها استفاده می کنند.

حذف رسوب و زنگ زدگی در خانه ها با استفاده از اسید سولفامیک

خرید اسید سولفامیک از پترو کیمیا 

در خانه ها به عنوان یک عامل رسوب زدا در مواد شوینده، پاک کننده ها و پاک کننده های توالت برای از بین بردن رسوبات آهک کاربرد دارد.

اسید سولفامیک به عنوان پاک کننده و رسوب زدا چگونه کار می کند؟

مواد رسوب زدای اسید سولفامیک، با حذف یون های کلسیم و منیزیم از آب کار می کند. مواد معدنی باعث ایجاد فلس، در داخل لوله ها و وسایل لوله کشی می شوند. در نتیجه تجمع رسوب می تواند مشکلاتی از قبیل گرفتگی و غیره را برای سیستم لوله کشی خانگی ایجاد کند. از سوی دیگر حذف رسوبات آهکی برای کارکرد موثر و روان ماشین آلات و جلوگیری از خرابی و خرابی تجهیزات مورد نیاز است.

نحوه استفاده از اسید سولفامیک به عنوان پاک کننده و رسوب زدا:

برای حذف دوغاب اضافی از کاشی ها، محلول این ماده را با حل کردن 80 تا 100 گرم اسید سولفامیک در یک لیتر آب گرم تهیه می کنند. سپس با استفاده از یک پارچه یا برس آن را روی سطح اعمال می کنند و اجازه می دهند تا چند دقیقه بماند. البته اگر دوغاب رنگی داشتید، باید از محلول ضعیف تر (2%) یعنی 20 گرم در هر لیتر آب استفاده کنید تا رنگ از دوغاب خارج نشود. برای تجهیزات رسوب زدایی از محلول 10% استفاده می کنند. این ماده برای تجهیزات فولاد آهن، آهن، شیشه و چوب بی خطر است و می توان با احتیاط روی سطوح مسی، آلومینیوم و فلز گالوانیزه از آن استفاده کرد. برای این تجهیزات می توان محلول این اسید را در مخازن خیس یا با چرخش تمیز کرد. به منظور تمیزکاری سطوح با یک پارچه یا برس آن را روی سطح قرار داده و اجازه دهید چند دقیقه بماند، سپس آن را پاک کنید.

اسید سولفامیک یک رسوب زدا صنعتی موثر

برای سیستم ها و برج های خنک کننده با توجه به میزان رسوب، می توان از محلول 10 تا 15 درصد در گردش استفاده کرد. قبل از اعمال، سیستم را دوبار با آب تمیز پر کنید. در ادامه حجم آب را تعیین و با توجه به شرایط از 100 تا 150 گرم اسید سولفامیک در هر لیتر  آب استفاده و آن را مخلوط کنید. برای کمک به محافظت از سطوح فولادی، برنجی و مسی در برابر اسید می توان از یک بازدارنده ی خوردگی نیز استفاده کرد. محلول را در دمای اتاق نگه دارید یا حداکثر تا دمای 60 درجه سانتی گراد برای اثر بخشی بهتر گرم کنید.

مزایای استفاده از اسید سولفامیک به عنوان پاک کننده و رسوب زدا:

آب سخت یکی از رایج ترین مشکلاتی است که در صنعت و خانه ها باعث بروز عوارض جبران ناپذیری می شود. این اسید می تواند یون های کلسیم و منیزیم را از آب حذف و آب سخت را به راحتی رسوب زدایی کند. همچنین از تشکیل رسوبات معدنی جلوگیری می کند. از مزایای آن می توان به:

  1. جدا کردن رسوبات سخت در مقیاس عالی
  2. حذف رسوبات چرب
  3. مقرون به صرفه
  4. بهتر از سایر خورنده ها
  5. محافظت از فلز
  6. ویژگی های مرطوب کنندگی خوب

اشاره کرد. این ماده دارای خواص رسوب زدایی آب مطلوب و فراریت کم است، به همین دلیل به عنوان یک رسوب زدای شیمیایی برای حل چالش ها استفاده می شود. همچنین مقدار کلر که به منبع آب اضافه می شود را کاهش می دهند. استفاده از این ترکیب بر روی فولاد ضد زنگ، مس و برنج در برابر حملات اسیدی ایمن است. این ماده با مصالح ساختمانی واکنش نمی دهد و از سوراخ شدن، ترک خوردگی و غیره جلوگیری می کند.

نکات:

پیش از کار با این ترکیب به عنوان رسوب زدا، لازم است موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • در نقطه جوش از اسید سولفامیک استفاده نکنید؛ زیرا یا تحت هیدرولیز قرار می گیرید یا به درستی کار نمی کند.
  • روی ترکیبات گالوانیزه، روی یا آلومینیوم از آن استفاده نکنید.
  • پس از تمیز کاری، سیستم را کاملا بشویید و بررسی کنید.
  • برای سیستم هایی که به شدت آلوده هستند، تکرار عملیات ضروری است.

پس از تمیز کردن، شستشوی دوره ای سیستم برای حذف رسوبات شل شده و آلودگی ها ضروری است.

جمع بندی:

  • اسید سولفامیک به عنوان پاک کننده و رسوب زدا رایج و بسیار کارآمد است.
  • به عنوان رسوب زدا و پاک کننده در تجهیزات صنعتی و حتی خانگی کاربرد دارد.
  • دارای فرایت کم، ویژگی های محافظت از فلز و مقرون به صرفه است.
  • با حذف یون های کلسیم و منیزیم از آب سخت، به رسوب زدایی کمک می کند.

اشتراک این مقاله

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن