کاربرد روغن سیلیکون در ماشین

کاربرد روغن سیلیکون در ماشین

سیلیکون ترکیبی است که در ساختار خود حاوی اتم های اکسیژن، سیلسیم و هیدروژن است و نوعی پلیمر محسوب می شود. این ماده برخلاف سایر پلیمرهای موجود هیچ کربنی در ساختار خود نداشته و به صورت زنجیره سیلیکونی موجود است. در برخی از این ترکیبات گروه های متیل روی زنحیره آن ها قرار گرفته که با عنوان پلی متیل سیلوکسان شناخته می شوند و دسته مهمی از این مواد هستند. شکل ظاهری آن به صورت مایع روغنی بوده و بسیار در صنعت پرکاربرد است. روغن سیلیکون در ماشین سازی در بخش های متنوعی در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. ماشین شامل بخش های پلاستیکی، فلزی و الکتریکی بسیاری است که باید بالغ بر 10 سال باید به خوبی کار کنند.  در این مقاله به کاربرد های روغن سیلیکون در ماشین و چرخه تولید آن خواهیم پرداخت.

ساختار روغن سیلیکون

روغن سیلیکون در ماشین

سیلیکون ها ترکیباتی پلیمری هستند که دارای خاصیت آلی-معدنی بوده و به دلیل داشتن ساختار پلیمره خواص خاصی مانند پایداری حرارتی و مکانیکی بالا، پایداری در مقابل سرما و اکسایش هوا دارند. همچنین خواصی از جمله خاصیت ضد آب بودن، ویسکوزیته و چسبندگی بالا، خواصی دی الکتریک، کف زدایی و… را دارا هستند. از محصولات سیلیکونی به طور عمده در صنعت خودروسازی به منظور تهیه و تولید قطعات خودرو، افزایش ایمنی آن ها، تهیه و ساخت ماشین های با وزن کمتر و سبک تر استفاده می شود. حلال روغن سیلیکون معمولا ترکیبات کلردار و هیدروکربنی است و در حلال های آلی مانند متانول نامحلول است.

حلال روغن سیلیکون

امروزه از روغن سیلیکون در بسیاری از تعمیرگاه های ماشین و همچنین در بخش های تولیدی ماشین استفاده می شود. همچنین می توان بسیاری از محصولات حاوی سیلیکون را در مارکت ها و فروشگاه ها تولید کرد. روش های بسیاری برای استفاده از روغن سیلیکون در ماشین وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها می پردازیم.

کاربرد روغن سیلیکون در ماشین

در ادامه به برخی از کاربردهای مهم این ترکیب در ماشین و همچنین تولید آن می پردازیم:

عامل رها سازی در قالب

روغن سیلیکون به عنوان عامل رهاساز در طیف وسیعی از صنایع وارد شده است. در صنعت خودرو سازی برای رهاسازی محصولات قالب‌گیری شده، مانند لاستیک در ساخت تایر، پلی اورتان در قالب‌های معماری، پلاستیک در قالب‌گیری تزریقی یا فولاد در ریخته گری استفاده می‌شوند. سیلیکون ها در این فرآیندها کارآمد است زیرا لایه ای ضد اصطکاک ایجاد می کند و خاصیت نچسب و روان کنندگی را ارائه می دهند. روغن سیلیکون در مقایسه با سایر پلیمرها به کاهش کشش سطحی کمک کرده و همچنین مقاومت بالاتری در برابر حرارت و اکسیداسیون دارد.

کاربرد روغن سیلیکون در ماشین

بیشتر بخوانید: کاربرد روغن سیلیکون در هنر

نظافت سطوح خودرو

روغن سیلیکون در پاک کردن گرد و غبار از سطوح مختلف و ایجاد شفافیت در سطح تاثیر به سزایی دارد. این ماده با چسبیدن به ذرات غبار باعث می شود هرنوع کثیفی و گرد و خاک از سطح زدوده شود. به منظور بهبود کارایی و تشکیل فیلم با دوام بر روی سطح این ماده به مایعاتی با وزن مولکولی بالا مانند سیلیکون اکریلیک یا سیلیکون رزین ترکیب می شود.

ریخته گری دقیق

ریخته گری دقیق یک فرآیند چند مرحله‌ای است که تاکید بر تولید قطعات دقیق و با جزئیات دارد. این فرآیند با تزریق موم به قالب برای ایجاد الگویی از محصول نهایی آغاز می شود. در این فرایند از روغن سیلیکون به دلیل خواص غیر سمی و غیر خورنده می توان استفاده کرد.

روان سازی قطعات لغزنده خودرو

از روغن سیلیکون در اجزای متحرک و درگیر خودرو به منظور حرکت روان این بخش ها استفاده می شود. این ماده روان کننده ترین و لغزنده ترین ماده شناخته شده در جهان است و به منظور بهبود عملکرد اجزای موتور ماشین استفاده می شود. ا ین روان کننده سیالیت عالی در دماهای پایین دارند و فراریت کم و پایداری حرارتی خوبی در دماهای بالا از خود نشان می دهند. در مقایسه با روان کننده های مبتنی بر نفت، گریس های سیلیکونی محدوده دمایی مفیدتری نیز دارند..

کاور اجزای داخلی

روغن سیلیکون در مواقعی که سیستم برقی اتومبیل مرطوب شود با خاصیت ضد آب و دفع رطوبت خود مانع از وقوع اتصالی در خودرو می شود. این روغن علاوه بر خاصیت خشک کن می تواند بهترین عایق الکتریکی باشد و از ابزار و تجهیزات شما محافظت کند. این روغن در دماهای شدید بین -100 درجه فارنهایت تا 500 درجه فارنهایت با ماندگاری بالا سریع و شفاف خشک می شود و هیچ اثر نامرتبی از خود باقی نمی گذارد و برای استفاده بر روی سطوح مختلف از جمله فلز، لاستیک، وینیل و پلاستیک بی خطر است و بر خلاف آنالوگ های کربنی خود غیر قابل اشتعال است.

روغن سیلیکون در قطعات داخلی ماشین

افزایش مقاومت رنگ

سیلیکون بخشی از سیستم حفاظتی رنگ است و از کاربردهای مفید این ترکیب در پولیش خودرو به منظور مقاوم کردن قطعات و بدنه در برابر آب و لکه است. شما نمی توانید هیچ نوع رنگ یا لکه ای را روی ناحیه ای که روغن سیلیکون زده شده است قرار دهید. هنگامی که روغن سیلیکون روی رنگ مالیده می شود و به بهتر دیده شدن و ماندگاری رنگ کمک می کند. از ویژگی های مثبت آین ماده می توان به سهولت سفت شدن، آب گریزی، دوام و مقاومت در برابر مواد شوینده، سهولت اجرا، براقیت، قابلیت پاک کنندگی پولیش و شدت رنگ اشاره کرد.

اسپری سیلیکون

اسپری های سیلیکون در بازار قابل خریداری است و استفاده از این ماده را آسان کرده زیرا نیازی به غوطه وری جهت آغشته شدن سطوح به این ماده نیست. فقط با اسپری کردن بر روی نقطه مورد نظر بدون ریزش به هدف مورد نظر خواهید رسید.

برای خرید روغن سیلیکون ۱۰۰۰ با کیفیت بالا و مطابق با برگه آنالیز با ما در پتروکیمیا تماس بگیرید.

اشتراک این مقاله

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن